Recepty z chilli
Chilli Con Carne
Chilli Noc Carne je mexická specialita, která díky své pikantnosti získala příznivce po celém světě
500 g mletého hovězího masa
400 g sterilovaných červených fazolí
400 g konzervovaných rajčat
1 červená paprika
2 chilli papričky /podle chuti a odolnosti/
1 velká cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
3 stroužky česneku
300 ml hovězího vývaru
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce drceného kmínu
1 lžíce majoránky
1 lžíce hnědého cukru
olej, sůl, pepř
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a necháme zesklovatět v hrnci na lžíci oleje. Přidáme na kousky nakrájenou papriku, chilli papričky na velmi jemno, na plátky nakrájený česnek, mletou papriku a kmín a necháme asi 5 minut dusit. Přidáme mleté maso a na silnějším ohni ho opečeme. Na opečené maso nalejeme vývar, přidáme rajčata, protlak, majoránku a cukr a vše dobře promícháme. Na mírném ohni necháme za občasného míchání vařit pod pokličkou asi 20 minut. Podle potřeby podlijeme ještě vývarem. Nakonec přidáme slité fazole, sůl, pepř a vaříme ještě asi 10 minut. Chilli Con Carne necháme ještě pár minut odstát, získá tak ještě lepší chuť.
Chilli Con Carne podáváme s rýží, tortilou, nachos nebo čerstvým pečivem.
Tip: místo cukru přidáme 1 čtvereček hořké čokolády. Chilli Con Carne získá nezaměnitelnou chuť a hlavně nezapomenutelnou chuť.