Hovězí chilli guláš
500 ml voda
600 g hovězího předního krku
2 ks větší cibule
1 lžíce solamyl
1/2 balíčku mletá sladká paprika
sůl
3 - 4 lžiček chilli
4 lžíce olej
Maso nakrájíme na větší kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Cibuli vsypeme do hrnce, přilijeme olej a za občasného promíchání cibuli osmažíme do světle hněda /tmavější než do zlatova/. Přisypeme polovinu sladké papriky a promícháme. Pak přidáme kousky masa, poprášíme solí a podle chuti a odolnosti přidáme chilli. Maso necháme zespodu osmažit a teprve potom jej promícháme se solí a chilli a osmažíme ze všech stran. Pak přilijeme vodu, přikryjeme pokličkou a za občasného promíchání dusíme 60 - 90 minut, dokud maso není měkké.
Maso zaprášíme solamylem i zbylou paprikou, podle potřeby rozředíme vodou a ještě 5 - 10 minut dusíme. Podle chuti přisolíme a podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.
Hovězí chilli guláš dobře připravený není vhodný pro děti.
.Renča. autor receptu: Hovězí chilli guláš