Chilli utopenci se zelím
Chilli utopenci se zelím
2 ks větší cibule
0,5 l ocet /8%/
0,5 l voda
grilovací koření
1 sklenice sterilované zelí
6 - 8 ks špekáček
chilli
30 g vegeta
Špekáčky oloupeme a rozpůlíme napříč, můžeme je také nakrojit na povrchu jako při opékání. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na půlkolečka.
Na dno sklenice dáme nakrájenou cibuli na půlkolečka, na ni rozložíme špekáčky, které obalíme ve směsi z grilovacího koření, chilli vloček a zasypeme sterilovaným zelím. Tak stále opakujeme jednotlivé vrstvy, až máme sklenici plnou. Končíme vrstvou zelí. Na vrchní vrstvu zelí nasypeme vegetu a zalijeme horkým octovým nálevem. Utěsníme víčkem a dáme do trouby na pekáček s vodou sterilovat 2 hodiny při 80°C.
Po vychladnutí můžeme chilli utopence se zelím konzumovat.
buchtička autor receptu: Chilli utopenci se zelím